måndag 14 februari 2011

Liten Semester

Nu till helgen som varit, 11-13 Feb, så har jag varit på semester i Västerås tillsammans med min mamma. Jag åkte i onsdags först till min hemby Grängesberg för att träffa mormor, morfar och min pappa för jag hade inte sett dem på länge. Jag ock mamma åkte på Fredagen och det var storm ute när vi skulle åka. Snö och blåst gjorde det omöjligt att vistas ute och gav självklart tågen problem som blev 30 min försenad. Men det gjorde inget för vi hade inte bråttom men dom som skulle vidare mot Stockholm i Västerås var tvungna att vänta flera timmar. Men när vi sitter på tåget och åker förbi Smedjebacken så ser man hur himlen klarnar upp och är alldeles blå när man kommer fram till Västerås. Då blev man glad.
 Under vår vistelse i Västerås så bodde vi på hotell. Och då var det hotellet i Skrapan! Västerås högsta byggnad med 25 våningar. Om man är i Skrapan så måste man åka allra högst upp, och det gjorde vi!! Högst upp var Relax avdelningen till hotellet så bara hotellgäster kunde vistas där.
Jag & min Mamma
 Vi bodde på 4:de våningen men vi valde detta hotell i tron att vi skulle bo på 10:de eller högre...Hotellet är bara några våningar sen är resten kontor. Men det var mysigt ändå!
  Hela fredagen gick vi på stan och shoppade loss, fastän jag sagt till mig att spara. Jag köpte två jätte söta t-skirt från GinaT för 99kr st, en halvlång koftsak från Monki för 100 kr, jeans på kapphal för 100kr, skor för 300 + ett par för 100kr (till våren).m.m.....Sen på kvällen så var vi på Relax avdelningen och bastade (fast det var inte ens varmt) och efter det så kollade vi på film och åt godis tills vi somnade.
 
På lördagen så ringde jag min bror som bor i Västerås och vi bestämde möte med honom. Jag kände verkligen inte igen honom först när han kom emot oss. Han såg äldre ut och gick så...manligt...........\:c
  Hur som helst så gick vi en promenad bakom stationen vid de nybyggda lägenheterna precis på kanten till Mälaren. Dom lägenheterna har sån otrolig utsikt!!!! Så jäkla fint!!! jag vill bo där!!!!!!! >:O
  Tyvärr så glömde jag ta kort på det........
Efter att ha gått i ett par timmar så hamnar vi i stan igen och tar en liten fika. Vi beger oss sedan ut i kylan igen för att gå ytterligare en promenad till min farmor.

Hos farmor så får vi kaffe och äppelkaka, kladdkaka med vaniljkräm!!! GOTT!!!
  Där sitter vi fast i några timmar och mumsar i oss allt och blir proppmätta och går sedan vidare till nästa ställe. Mot centrum och mot min Farbror som bor i en jättefin lägenhet mitt i stan där blir vi bjudna på mat.Vi sitter där och socialiserar oss till sen kväll och drar oss sedan till hotellet för att sova.
  Söndag är den dag att åka tillbaka till Gävle på. Går först runt lite på stan med mamma innan vi tar oss till stationen och jag köper min biljett hem. Jag måste ta buss till Uppsala först och sedan ta tåg för att komma till Skutskär. Kramar Mamma hej då och sätter mig på bussen  kl 14:07 som tar 1 tim & 45 min och sen tåg som tar en timme så jag var hemma ca 17:30.
Mathilda


Det var min helg!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar